یکسان سازی مکاتبات
یکسان سازی مکاتبات

صفحه اصلی

شاخه گلی برای خودم

جلسه آموزش خانواده

آیا معتقدید همسر فرزندان و اطرافیانتان شما را درک نمی‌کنند و بارها از سوی آنها به غیر منطقی بودن متهم شده‌اید؟!این اختلاف دیدگاه و حس درک نشدن ناشی از آن به چه علت است؟!دنیای کیفی عبارت است از تصاویر ذهنی و ایده‌آل‌ها و باورها و اشیا و اماکن و حتی توقعاتی که ما از روابط اتفاقات اشیا و افراد در ذهن خود داریم و می‌سازیم.با درک مفهوم” دنیای کیفی” رابطه‌ها به سمت انعطاف پذیری می‌روند و تلاش طرفین بر شناخت دنیای کیفی یکدیگرو درک شباهت‌ها و تفاوت‌های این دنیاها متمرکز می‌شود.هرچه دنیای کیفی من و اطرافیانم، بیشتر شبیه یکدیگر باشد، روابط رضایت بخش‌تر بوده و تفاهم بیشتری را تجربه می‌کنیم.اما بدیهی است که دنیای کیفی ما همیشه با دیگران فرق دارد. این تفاوت ممکن است کوچک و جزئی بوده و حتی شامل تضادهای جدی باشد.برای کسانی که دنیای کیفی را می‌فهمند، خوب و بد مطلق، منطقی بودن و غیرمنطقی بودن وجود ندارد. همه ی انسان‌ها منطقی رفتار می‌کنند. اما در دنیای کیفی هر فرد، منطق تعریف و مصداق متفاوتی پیدا کرده است.
تلاش برای کنترل دیگران: انسان از درون رفتار خود را کنترل مدیریت و صادر می‌کند.هیچ فردی نمی‌تواند مرا ناراحت کند اگر من به او اجازه ندم هیچ کسی نمی‌تواند مرا خوشحال ،عصبانی ،امیدوار و یا ناامید کند ،دیگران تنها کاری که انجام می‌دهند،این است که با رفتار اعمال و کلام و گفتار خود به من یک سری اطلاعات می‌دهند و من این اطلاعات را پردازش می‌کنم، آنگاه به آنها معنایی را الصاق کرده و به معنایی که خود با آن بخشیده‌ام واکنش نشان می‌دهم.همواره وجود یک رابطه تعارض آمیز بخش جدایی ناپذیری از زندگی بشر محسوب می‌شود. تعارض در چهار حالت ایجاد می‌شود:۱_من می‌خواهم شما را مجبور به کاری کنم که شما دوست ندارید آن را انجام دهید.۲_ شما می‌خواهید مرا مجبور کنید که کاری را که دوست ندارم انجام دهم .۳_ما هر دو می‌خواهیم یکدیگر را مجبور به انجام کاری کنیم که هیچ یک دوست نداریم.۴_فرد خود را مجبور به انجام کاری می‌کند که واقعاً دوست ندارد.
هفت رفتار و عادت تخریبگر که باید در روابطمان از آنها اجتناب کنیم:۱_انتقاد کردن :زمانی که رفتار فرد مقابل مورد پسند دیگری نباشد از انتقاد استفاده می‌شود.انتقاد یعنی بولد کردن یک صفت منفی.در روابط انسانی انتقاد سازنده نداریم چون انتظار تغییر داریم.۲_سرزنش کردن: هنگامی که فرد کار نکند، وی را سرزنش می‌کنند. در سرزنش کردن همدلی وجود ندارد.هنگامی که اتفاق بدی افتاده و ما به دنبال مقصر هستیم اتفاق می‌افتد.۳_غرغر و نق نق کردن ۴_شکایت کردن: فرد زیر لب می‌گوید کاش من نیز شانس داشتم، بیچاره زن‌ها گیر چه کسانی افتادند. نالان از روزگار خود و دیگران مقصر این اوضاع هستند. فرکانس غر از شکایت بیشتر است.
۵_تهدید کردن۶_ تنبیه کردن :حرف می‌زند ولی عمل نمی‌کند این تهدید است. تهدیدش را عملی می‌کند.تهدید و تنبیه، منهدم کننده عزت نفس و اعتماد به نفس است. جهت تقویت مسئولیت پذیری، قرارداد ببندیم و پیامد بگذاریم نه تنبیه.امروزه تنبیه کردن در مدارس ، کتک زدن نیست ؛ بلکه فریاد کشیدن ، تکلیف چندبرابر به دانش آموزان دادن ، نیز تنبیه محسوب میشود.۷_باج دهی: بسیاری از افراد برای کنترل دیگران از این روش استفاده می‌کنند من این کار را انجام می‌دهم تا تو هم آن کار را بکنی انتظار و توقعی پشت آن است عمل عاشقانه بر خلاف باج‌دهی است مانند مادری که بدون چشم داشت و توقعی کاری را انجام می‌دهد.
تهدید و تنبیه، منهدم کننده عزت نفس و اعتماد به نفس است. جهت تقویت مسئولیت پذیری، قرارداد ببندیم و پیامد بگذاریم نه تنبیه.امروزه تنبیه کردن در مدارس ، کتک زدن نیست ؛ بلکه فریاد کشیدن ، تکلیف چندبرابر به دانش آموزان دادن ، نیز تنبیه محسوب میشود.
۷_باج دهی: بسیاری از افراد برای کنترل دیگران از این روش استفاده می‌کنند من این کار را انجام می‌دهم تا تو هم آن کار را بکنی انتظار و توقعی پشت آن است عمل عاشقانه بر خلاف باج‌دهی است مانند مادری که بدون چشم داشت و توقعی کاری را انجام می‌دهد.
هفت رفتار و عادت پیوند دهنده که باید در روابطمان از آنها مدد جست:۱_گوش دادن فعال: با گوش دادن نیاز فرد مقابل را کشف خواهیم کرد.ما گوش کردن به دیگران را یاد نگرفته ایم.وقتی همسرانمان اولین جمله خود را بیان می‌کند به مابقی صحبت‌های او گوش نمی‌کنیم بلکه پاسخی برای جمله اول او در ذهن خود آماده می‌کنیم گوش دادن یک مهارت و رفتار خلاقانه است که باید به عادت تبدیل شود.موانع گوش دادن فعال :ذهن خوانی، مرور ذهنی پاسخ، قضاوت عجولانه، خیال بافی ،تسکین دادن ،منحرف کردن بحث،حق به جانب بودن، نصیحت کردن، یکی به دو کردن.مولفه‌های گوش دادن فعال: شناسایی موانع ذهنی، بازگو کردن، بازخورد دادن، گوش دادن با زبان بدن.۲_حمایت کردن:برای ارضای نیازهای خود باید از یکدیگر حمایت کنیم، به جای اینکه در تقابل با یکدیگر قرار بگیریم.

آخرین مطالب

راه های ارتباطی

تلفن:

021-55951104

آدرس:

تهران -شهرری-خیابان رازی-کوچه پور حسینی -موسسه آموزشی و فرهنگی میرداماد

شبکه های اجتماعی

© تمام حقوق برای سایت موسسه آموزشی و فرهنگی میرداماد محفوظ است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جشواره ملی دانش آموزی ابن سینا

ورود به تالار افتخارات